KOMMUNE:
Horsens Kommune
HVORFOR:
Kommunen ønskede, at pårørende får indsigt i og viden om demens og de funktionstab, der følger med.
AKTION – HVORDAN:
Igennem undervisningen opnås større forståelse for de problemstillinger, der kan opleves i hverdagen, og de pårørende får mulighed for at dele erfaringer og refleksioner.
Med udgangspunkt i undervisningskonceptet fra NVD-værktøjskassen, har vi skabt vores lokale demensskole for pårørende til borgere i eget hjem.
KOMMUNIKATION – HVAD FORTÆLLER VI HVOR:
Vi oplever at der er stor efterspørgsel og gode tilbagemeldinger fra pårørende, som tidligere har deltaget. Erfaringen siger også, at hvis flere pårørende fra samme familie deltager, så skaber det sammenhold og samarbejde. Deltagerne får udover øget viden om demenssygdomme et blik for forløbet, kommunes forskellige tilbud, og de får skabt relationer til støtte i det videre forløb.
Deltagerne bliver opmærksomme på tilbuddet på kommunens hjemmeside, samt ved besøg af kommunens demenskonsulenter.
ORGANISATION – HVEM GØR HVAD:
Underviserne indgår i et tværfagligt team, bestående af en demenskonsulent, en ergoterapeut og en psykolog. Demensskolen bliver afholdt 2 gange årligt, med fastlagt program.
For at deltage skal man henvises af sin demenskonsulent.
GODE RÅD:
- Afholdes to gange årligt, hvor deltagerne bliver skrevet på en venteliste og modtager invitation via e-mail, når tidspunktet nærmer sig.
- Vi opfordrer til, at flere pårørende omkring borgeren deltager, men maksimalt tre pårørende pr. borger.
- Et fast tværfagligt undervisningsteam.
KONTAKTPERSON
Navn: Bodil Lynggaard Møller
Titel: Demenskonsulent
E-mail: ssblm@horsens.dk