Det Nationale Demensrum er et velafprøvet forløb, hvor 76 unikke kommuner siden 2014 har løst en udfordring på demensområdet og skabt konkrete livsforbedringer for borgere, pårørende og personale – i transporten, byen og boligen.
Drømmen vi vil nå:
98 demensvenlige kommuner, hvor ingen er alene med demens, hverken borgere, pårørende eller personale.
Demensalliancens kerneaktivitet, for at opnå 98 demensvenlige kommuner er Det Nationale Demensrum, som afholdes i landets 5 regioner 2 gange årligt. Det er et velafprøvet workshopformat med 4 trin for forandring, som i perioden 2022-2023 er finansieret af Socialstyrelsens pulje: Styrkelse af et demensvenligt samfund.
I 2022-2023 har 49 kommuner deltaget i Det Nationale Demensrum. Det afspejler 253 deltagere fordelt på 20 Demensrum, hvor 26 eksperter udefra har givet inspiration, sparring og anbefalinger til, hvordan kommunerne går fra ord til handlig.
Det Nationale Demensrum er med til at sikre og facilitere kommuners rejse til at forene, forstærke og formidle demensvenlighed lokalt, og sikre et fagligt netværk på tværs af kommuner, hvor vi deler det der virker.
Bliv klogere på Dragør Kommune og Roskilde Kommunes erfaringer med, hvordan Det Nationale Demensrum giver særlige muligheder for at forstærke demensvenlighed lokalt.
En af mulighederne er gennem eksperters råd og vejledning, som er med til at kvalificere, hvilke indsatser kommunerne arbejder på, samtidig med at kommunerne deler erfaringer fra andre koncepter.
Videoen er produceret i samarbejde med Virtio.
Er du interesseret i at vide mere om Demensalliancen og vores aktiviteter, så kontakt Demensalliancens sekretariat på info@demensalliancen.dk.