Det Nationale Demensrum indtog Herning i uge 10.
En hel række kommuner gik hjem med konkrete værktøjer til at arbejde med deres individuelle udfordringer på demensområdet.
Deltagerne arbejdede målrettet, de fik sparring fra hhv. Hjalte Christensen (kommunikationskonsulent, Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark), Yvonne Tilsted (sygeplejerske og områdeleder i Thisted Kommune, og tidligere deltager ved Det Nationale Demensrum) og Barbara Egilstrøð (Ph.D studerende Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet), som desuden også kom forbi og gav et interessant inspirationsoplæg omkring samspillet med pårørende i arbejdet med demens.
Kommunerne arbejdede med hver deres udfordring, men kunne hjælpe og drage inspiration fra hinanden. Kommunernes udfordringer var følgende:
Herning Kommune – håndtering af komplekse borgere med svære kognitive udfordringer/demens i eget hjem, når en stor del af personalet er uuddannet.
Horsens Kommune – understøtte at børn og unge generelt får større viden om demenssygdomme, og at deres tilknytning til borgere med demens i plejeboliger og demensplejeboliger øges.
Odder Kommune – omsætte demensstrategien til konkret handling, så den lever i hverdagen hos alle medarbejdere.
Syddjurs Kommune – døgnaflastning/afklaring/midlertidige ophold i kommunen løses uhensigtsmæssigt.
Viborg Kommune – at få udbredt større viden om rådgivnings- og aktivitetscenteret i Viborg kommune.
Aarhus Kommune – mantraet ”længst muligt i eget hjem” er ikke altid hensigtsmæssigt, så hvordan sikrer man et forløb og en understøttende indsats, der sikrer rettidig omhu til personer med demens?
Tak til Herning Kommune, Horsens Kommune, Odder Kommune, Viborg Kommune, Syddjurs Kommune og Aarhus Kommune for jeres store indsats og enorme engagement.
Vi glæder os til at se jer til camp 2 om 100 dage.